نقد و بررسی جدیدترین مدل‌ هارد های اینترنال در سال 2025

هارد های اینترنال

نقد و بررسی جدیدترین مدل‌ هارد های اینترنال در سال 2025

هارد های اینترنال یک قطعه حیاتی در کامپیوتر، کنسول بازی یا هر دستگاه الکترونیکی دیگری است و نقش حفظ اطلاعات و همچنین راه اندازی سیستم عامل را برعهده دارد؛ بنابراین بدون داشتن هارد امکان روشن کردن سیستم را نخواهید داشت و نمی‌توانید از برنامه‌های مختلف استفاده کنید. از طرفی دیگر در صورتی که سرعت هارد مناسب نباشد، سرعت سیستم هم پایین خواهد آمد و تجربه شما از انجام کارهای کامپیوتری دچار مشکل خواهد شد.

هارد دیسک‌های مکانیکی شاید یک تکنولوژی کهنه به نظر بیایند، اما هنوز هم جای خود را در اکثر سیستم‌های امروزی دارند. آنها برای مصارفی که حجم زیادی لازم دارد مناسب‌تر از اس اس دی‌ها هستند؛ هم حجم‌های بالاتری برای عرضه دارند و هم قیمت کمتری دارند.

حال اگر بخواهیم هارد دیسک اینترنال برای سیستم خود تهیه کنیم، با وجود تنوع زیاد بازار انتخاب کمی دشوار می‌شود. برای همین سعی داریم در این مقاله با مرور نکات کلی خرید هارد اینترنال، به بررسی بهترین هارد دیسک‌های موجود 2025 بپردازیم.

عوامل موثر در انتخاب هارد اینترنال

انتخاب هارد های اینترنال تا حد زیادی به استفاده افراد بستگی دارد و نمی‌توان یک یا چندین مدل را به عنوان بهترین گزینه‌ها معرفی کرد. از طرفی دیگر با گذر زمان ممکن است نیاز کاربران تغییر پیدا کند مثلا ممکن است فرد از دانشجو به طراح گرافیک تغییر شغل بدهد، در نتیجه نیازهای وی تغییر خواهد کرد و ممکن است نیاز باشد سیستم خود را به کلی تغییر دهد. علاوه بر موارد بالا با پیشرفت تکنولوژی روز به روز محصولات جدیدی به بازار عرضه می‌شوند که نسبت به نسل‌های قبلی محصولات بهتری هستند در نتیجه نیاز به یک سری معیار برای تعیین بهترین نوع هارد اینترنال داریم که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

1- سرعت

اولین گزینه‌ای که هنگام خرید هارد اینترنال باید به آن توجه داشته باشید، سرعت مناسب هارد است. به طور معمول هاردهای ssd سرعت بیشتری نسبت به هاردهای hdd دارند. همچنین در هاردهای hdd، هاردی که سرعت چرخش بیشتری داشته باشد، سرعت بهتری را برای شما فراهم خواهد کرد. داشتن محصولی با سرعت بالا برای همه ما مهم است؛ اما برای گیمرها، ادیتورها و افرادی که با نرم‌افزارهای سنگین سروکار دارند، سرعت سیستم اهمیت بیشتری دارد؛ بنابراین اگر به دنبال هارد اینترنال پرسرعت هستید، بهتر است سراغ نمونه‌های ssd بروید.

2- نوع کاربری

هر فردی سیستم را برای کار خاصی به کار می‌گیرد برای نمونه گیمرها با آن بازی می‌کنند، کاربران خانگی فایل‌های شخصی روی آن ذخیره می‌کنند و ادیتورها از آن برای ویرایش فایل‌ها استفاده می‌کنند. در هر صورت توصیه می‌شود یک هارد ssd برای اجرای سیستم عامل و برنامه‌های سنگین داشته باشید و در کنار آن از هارد اینترنال دوم یا هارد اکسترنال برای ذخیره فایل‌های غیر ضروری مانند عکس‌ها و فیلم‌های خانوادگی یا فایل‌های حجیم استفاده کنید.

البته برای برخی از کاربردها مانند کارهای حسابداری، ممکن است هارد اینترنال hdd هم کفایت کند؛ اما از آنجایی که از ویندوز 10 به بعد برای نصب سیستم عامل به هارد ssd نیاز است، داشتن یک هارد ssd اینترنال می‌تواند شما را از دردسرهای بعدی نجات دهد.

3- نوع رابط

هارد های اینترنال باید مستقیما به مادربرد متصل شوند تا بتوانند وظایف خود را به درستی انجام دهند که دو نوع رابط برای این کار وجود دارد. رابط SATA که قدیمی‌تر است، سرعت پایین‌تری دارد و در اکثر مادربردها پشتیبانی می‌شود. علاوه بر SATA رابط m.2 هم وجود دارد که سرعت بیشتری دارد و در عین حال در مادربردهای جدید پشتیبانی می‌شود. استفاده از رابط m.2 به همان میزان که سرعت را افزایش می‌دهد، قیمت هارد اینترنال را هم بالاتر خواهد برد.

4- ظرفیت

ظرفیت هم یکی از عواملی است که می‌تواند عنوان بهترین هارد های اینترنال را از مدلی گرفته و آن را به مدل دیگری اعطا کند. قبل از خرید هارد اینترنال سعی کنید که نیازهای خود را به درستی بسنجید و متناسب با آن، هارد با ظرفیت مناسب را خریداری کنید. البته بهتر است نیم نگاهی هم به آینده داشته باشید و بدانید که ممکن است با گذر زمان نیازهای شما تغییر کند یا نیاز به فضای بیشتری داشته باشید.

بهترین هارد های اینترنال

برندهای متنوعی در حال تولید و عرضه هارد اینترنال به بازار هستند که عموم آن‌ها محصولات باکیفیتی تولید می‌کنند. از بین آن‌ها برندهای وسترن دیجیتال، سیگیت، توشیبا، سامسونگ، ای دیتا و لکسار را می‌توان جزو بهترین مارک‌ هارد های اینترنال دانست. برای نمونه وسترن دیجیتال سری blue را برای مصارف خانگی، سری black را برای گیمرها و سری purple را برای سیستم‌های نظارتی تولید کرده است.

البته این مورد تا حد زیادی به تجربه کاربران هم بستگی دارد و ممکن است یک نفر از برند سیگیت راضی باشد، در حالی که دیگری محصولات این برند را اصلا قبول نداشته باشد؛ بنابراین توصیه می‌شود قبل از خرید هارد اینترنال حتما نظرات کاربران در مورد مدل انتخابی را در سایت تکنولایف مطالعه فرمایید تا از تجربه دیگران هم استفاده کرده باشید.

وسترن دیجیتال Western Digital

۱. برند Western Digital

وسترن دیجیتال (Western Digital) یک شرکت آمریکایی تولیدکننده‌ درایو حافظه است که‌ یکی از بزرگ‌ترین سازنده‌های ابزارهای ذخیره‌ سازی،‌ سیستم مرکز داده‌ها و سرویس‌های ذخیره‌سازی ابری در دنیا می‌باشد. این شرکت انواع حافظه SSD و حافظه‌ داخلی HDD را برای تمامی سیستم‌ها از جمله کامپیوترها، لپ تاپ‌ها و کنسول های بازی تولید کرده و هارد دیسک‌های خود را به وسیله رنگ‌ها در گروه‌های مختلف دسته‌بندی می‌کند. به طور کلی انواع هارد اینترنال وسترن دیجیتال در شش گروه رنگی سبز، آبی، بنفش، قرمز، مشکی و طلایی طبقه‌بندی می‌شوند که در ادامه بررسی می‌کنیم.

هاردهای سری Purple وسترن دیجیتال

مدل بنفش یا Purple هاردهای برند WD بیشتر برای سیستم‌های حفاظتی و DVR استفاده می‌شود. در سیستم‌های منصوب به سیستم حفاظتی، به هاردهایی با توانایی ذخیره پیوسته اطلاعات نیاز است، چرا که این سیستم‌ها به طور روزمره استفاده شده و باید هر روز حجم زیادی از داده‌ها را در خود ذخیره کنند.

سری بنفش وسترن دیجیتال، ساز و کاری دارند که این امکان را به آن‌ها می‌دهد تا به طور پیوسته، در حال نوشتن اطلاعات باشند. طول عمر این محصولات بسیار بالا بوده، چرا که سرعت چرخش Head آن‌ها به نسبت پایین‌تر است.

در عین اینکه وسترن دیجیتال یکی از بهترین مارک‌های هارد کامپیوتر و لپ تاپ محسوب می‌شود، سری بنفش آن نیز یکی از بهترین مدل‌های هارد اینترنال هستند که از یک تا شانزده ترابایت حافظه دارند. این مدل‌ها بر اساس حجم حافظه‌شان به مدل‌های مختلف تقسیم می‌شوند.

هاردهای سری Black وسترن دیجیتال

سری مشکی یا Black وسترن دیجیتال، سرعت بالاتری داشته و بیشتر برای سیستم‌های گیمینگ و طراحی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سرعت نوشتن اطلاعات و ذخیره در این محصولات بسیار بالا است.

هاردهای سری Red وسترن دیجیتال

سری قرمز برای استفاده در شبکه‌های NAS طراحی شده است. این سری از هاردها می‌توانند به صورت شبانه روزی روشن بمانند و ذره‌ای آسیب نبینند. هاردهای قرمز WD به دو گروه WD Red  و  WD Red Pro (که دارای حافظه و سرعت چرخش دیسک بیشتری می‌باشد) تقسیم می‌شوند. این هاردها قدرت خواندن یکدیگر را داشته و با کنار هم قرار گرفتن، می‌توانند همانند یک هارد واحد عمل کرده و حجم حافظه را افزایش دهند. به عنوان مثال، با قرار گرفتن ده عدد هارد قرمز ده ترابایتی، شما می‌توانید یک هارد صد ترابایتی داشته باشید.

هارد های اینترنال

هاردهای سری Gold وسترن دیجیتال

سری طلایی یا Gold برای استفاده در دیتا سنتر طراحی شده است. هاردهایی که در دیتا سنترها استفاده می‌شوند، باید سرعت و دقت بالایی داشته باشند؛ چرا که حجم زیادی از اطلاعات با سرعت بسیار بالا در آن‌ها ذخیره می‌شود. همچنین در ساختار آن هلیوم به کار رفته و باعث شده که در برابر گرما نیز مقاوم باشند.

هاردهای سری Ultrastar وسترن دیجیتال

هارد های اینترنال سری Ultrastar برند وسترن، نسل جدید سری Gold است که این شرکت آن را جایگزین سری قدیمی‌تر Gold کرده است. بنابراین، این محصولات همان ویژگی‌های سری طلایی را دارند، اما با تکنولوژی جدیدتر و قابلیت‌های بیشتر.

سیگیت Seagate

۲. برند Seagate

سیگیت یکی دیگر از بهترین برندهای هارد اینترنال و از جدی‌ترین رقبای وسترن دیجیتال در تولید انواع سیستم‌های ذخیره سازی اطلاعات می‌باشد که در این بخش قصد داریم چند نمونه از محصولات پرفروش آن را به شما معرفی کنیم.

هاردهای سری SkyHawk سیگیت

سری اسکای هاوک برند سیگیت، شباهت زیادی به سری بنفش WD دارد. همانطور که گفتیم، سیستم‌های حفاظتی باید همواره روشن باشند؛ بنابراین این هارد اینترنال سیگیت طول عمر بالایی دارد و طوری ساخته می‌شود که اطلاعات تحت هیچ شرایطی از دست نرود. هاردهای اسکای هاوک می‌توانند اطلاعات ۶۴ دوربین را به صورت HD در آن واحد ذخیره کنند. سرعت جابه‌جایی دیتا در این هاردها حدود ۱۸۰ ترابایت در یک سال متوالی است.

هاردهای سری BarraCuda سیگیت

هارد دیسک‌های سری باراکودا مخصوص سیستم‌های خانگی طراحی و تولید می‌شود. این مدل‌ها برای کارهای روزمره مناسب هستند و گزینه خوبی برای هارد اینترنال لپ تاپ محسوب می‌شوند. این سری از هاردهای سیگیت برای سیستم‌های پیشرفته‌تر (مثل سیستم‌های گیمینگ) استفاده نمی‌شوند. سری باراکودا ظرفیتی از یک تا هشت ترابایت دارد و ظرفیت کش آن از ۳۲ مگابایت شروع و به ۲۵۶ مگابایت ختم می‌شود.

هاردهای سری FireCuda سیگیت

FireCuda یکی از انواع هارد اینترنال گیمینگ سیگیت است. درایوهای FireCuda Seagate که به صورت درایو هیبریدی 2.5 اینچی، درایو هیبریدی 3.5 اینچی یا NVMe PCIe SSD در دسترس هستند، برای گیمرهای حرفه‌ای تولید شده‌اند. درایوهای هیبریدی منحصربه‌فرد هستند زیرا ظرفیت‌های ذخیره‌سازی بیشتری نسبت به یک هارد دیسک میان رده ارائه کرده و سرعت آن‌ها با درایوهای SSD قابل‌مقایسه است.

درایوهای SATA III این سرعت بیشتر را به واسطه استفاده از فناوری کش چند لایه برای بارگذاری سریع‌تر فایل‌ها و اپلیکیشن‌ها انجام می‌دهند. در مدل 3.5 اینچی، متوسط سرعت داده 156 مگابایت بر ثانیه است، در حالی که سرعت حافظه کش به 190 مگابایت بر ثانیه می‌رسد. این مدل هارد گیمینگ سیگیت، تا ظرفیت‌های 6 ترابایت در بازار موجود است.

هارد های اینترنال

هاردهای سری IronWolf سیگیت

انواع هارد های اینترنال سیگیت مناسب برای محیط‌های شبکه با نام IronWolf شناخته می‌شوند. این هاردها به صورت 3.5 اینچی و 2.5 اینچی SATA III SSD در دسترس هستند. درایوهای 3.5 اینچی برای محیط‌های خانگی، SOHO و DMB با آرایه‌های NAS 1 تا 8 طراحی شده‌اند و دارای سنسورهای ارتعاش چرخشی و سیستم مدیریت و پایش سلامت هارد دیسک هستند. تمامی درایوهای IronWolf با فناوری AgileArray محافظت می‌شوند که تعادل دو صفحه، مدیریت توان و بهینه‌سازی RAID را در محیط‌های چند bay ممکن می‌سازد.

هاردهای 2.5 اینچی IronWolf 110 SATA III برای محیط‌های چند کاربره و تحت شرایط کاری 24/7 طراحی و تست شده‌اند، اما استقامت و حافظه کش بالا، آن‌ها را برای کاربردهای سخت‌تر نیز قابل‌استفاده می‌سازد. انواع هارد اینترنال سیگیت IronWolf 110 با ظرفیت‌های حداکثر 3.8 ترابایت، سرعت خواندن متوالی 560 مگابایت بر ثانیه، سرعت نوشتن متوالی 535 مگابایت بر ثانیه، و MTBF 2 میلیون ساعت در بازار عرضه شده‌اند.

IronWolf Pro یکی از انواع هارد های اینترنالل سیگیت مناسب شبکه است که به طور خاص برای شبکه‌های متوسط، تجاری و سازمانی ساخته شده است. قابلیت استفاده در محیط‌های NAS با آرایه‌های حداکثر 24 bay با ظرفیت‌های حداکثر 16 ترابایت از ویژگی‌های این مدل هارد دیسک‌ها است. همه درایوهای IronWolf Pro دارای حسگرهای لرزش چرخشی هستند و با نرخ بارگذاری 300 ترابایت در سال و MTBF برابر 1.2 میلیون ساعت عرضه می‌شوند.

هاردهای سری Exos سیگیت

هرچند انواع هارد اینترنال سیگیت IronWolf Pro از نظر ویژگی‌های شبکه، بسیار پیشرفته هستند، اما سیگیت باز هم فراتر رفته و هاردهای Exos را ارائه کرده است. این درایوها با ظرفیت‌های 14 و 16 ترابایت، مخصوص استفاده در محیط‌های سازمانی بزرگ هستند.

مراکز داده ابری، مراکز داده Hyperscale، مراکز پشتیبانی و بانک‌های اطلاعاتی، سیستم‌های نظارت متمرکز و مراکز بازیابی اطلاعات RAID از جمله کاربردهای این مدل از انواع هارد های سیگیت است.

سخن پایانی

برای انتخاب هارد های اینترنال مناسب سیستم خود، باید متناسب با نیاز و نوع سیستم مورد استفاده‌تان، سعی کنید که بهترین انتخاب را داشته باشید. شما می توانید در سایت فیدار تکنولوژی آسیا و یا آدرس fidardigital.com نسبت به دیدن و خرید هارد های اینترنال وسترن دیجیتال و سیگیت اقدم نمایید.

نوشته قبلی

تفاوت هارد اینترنال و اکسترنال

نوشته بعدی

7 تفاوت‌ کلیدی بین SSD و HDD: سرعت، دوام و قیمت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید